talarna webinarium

Missade du vårt webbinarium?

Missade du vårt webbinarium den 22 september? Nu kan du se det i sin helhet här.

Om talarna

Maria Flock Åhlander
Maria är sedan januari 2020 Ekobankens nya vd och hon är också bankens hållbarhetschef. Maria har varit på banken sedan 2007, har gedigen erfarenhet av hållbarhetsfrågor och brinner för att påverka finansbranschen i en mer hållbar riktning.

Sara Jervfors
Sara är kostchef i Södertälje och Gnesta kommun och projektchef för Matlust. ”Diet for a green planet” är kommunens koncept för måltider och tillämpas inom alla verksamheter under kostenheten. Det är också grunden för Matlusts arbete. Konceptet innehåller riktlinjer för god och näringsriktig mat, användandet av fler ekologiska och vegetabiliska råvaror i säsong och ett minskat matsvinn. Det kan tillämpas var som helst på jorden men ger olika mat på tallriken beroende av plats och årstid.

Pella Thiel
Pella Thiel är ekolog och koordinator i nätverket för Naturens rättigheter samt ordförande i End Ecocide Sverige som arbetar för en internationell lagstiftning mot storskalig miljöförstöring. Hon är även sakkunnig inom UN Harmony with Nature och Global Alliance for the Rights of Nature. År 2019 tilldelades hon WWFs pris som årets miljöhjälte.