Inspirerande seminarium i Ytterjärna

Välkommen till inspirerande seminarium den 28 april 2023 

I samband med Ekobankens ordinarie stämma inleds dagen med ett seminarium kl 9.30-11.30, och vi välkomnar varmt dessa intressanta talare:

  • Sofi Gerber berättar om Ekodistrikt Sörmland och den internationella organisationen Global Alliance of Organic Districts. Ett ekodistrikt samlar olika aktörer inom en region för att gemensamt hitta lösningar för att öka matsäkerheten, skapa arbetstillfällen och utveckla ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart livsmedelssystem.

  • Aurora är en ungdomsledd grupp som nu stämmer svenska staten i allmän domstol för att de inte behandlar klimatkrisen som en kris. Anton Foley och Agnes Hjortsberg berättar om processen och hur över 600 barn och ungdomar stämmer staten i det s.k. Auroramålet.

  • Maria Soxbo utgår från sin bok ”Ställ om! Allt att vinna på ett klimatsmart liv”. Världen behöver ställa om, men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast innehåller skam, förbud och en känsla av att allt det roliga har tagit slut. Samtidigt rusar vi uppåt/framåt med en ökande känsla av otillräcklighet. Trots att vi har det bättre än någonsin verkar vi aldrig kunna sluta drömma om....något annat.

Det pågår även en minimässa hela dagen med bankens kunder som utställare i Kulturhusets foajé. Mot slutet av dagen blir det tårtkalas då vi firar att Ekobanken fyller 25 år. Mer om dagen i sin helhet kan du läsa om i kallelsen.

Datum och plats: 28 april 2023 i Kulturhuset i Ytterjärna.

 

Anmälan

Anmälan sker här via formulär, senast 24/4 till seminarium, lunch och tårtkalas. Anmälningstiden till stämman har nu gått ut men du kan fortfarande anmäla dig till stämman fram till 23/4, då utan rösträtt.

Vid frågor, kontakta banken per e-post: info@ekobanken.se eller per telefon 08-551 714 70 eller via säkert meddelande i internetbanken.