Frihamnsdagarna i Göteborg

Frihamnsdagarna

Ekobanken är på plats 25-26 augusti och står tillsammans i montern med Mikrofonden och Coompanion. Här kommer föreningar, företag, organisationer och politiker att samlas, på Bananpiren i Göteborg. På området kommer det att hållas seminarier, workshopar, labbar och debatter som varvas med mat, musik, kultur och tal från partiledarna. Det kommer också att finnas aktiviteter, food trucks och kaffeservering. 

Evenemanget har fri entré och programmet strömmas. Målet är att öka hållbarheten i samhället och stärka demokratin genom att föra människor samman över gränser. Det behövs nya perspektiv, nya idéer och nya samarbeten för att hantera dagens och framtidens samhällsutmaningar. Över 150 programpunkter, 100 utställare och tal av partiledarna två veckor innan valet gör Frihamnsdagarna till Sveriges hetaste forum för samhällsfrågor.

Programmet har skapats av alla de organisationer som deltar. I en öppen anmälan har alla kunnat anmäla in programpunkter. De som har råd betalar för sin medverkan och många mindre aktörer medverkar utan kostnad.

Frihamnsdagarna arrangeras av Frihamnsdagarna ekonomisk förening och är ett initiativ av vanliga göteborgare som vill öka hållbarheten och stärka demokratin i samhället. Satsningen är långsiktig och möjliggörs tack vare volontärer, eldsjälar, changemakers, arrangörer, utställare och inte minst Frihamnsdagarnas partners som är:

Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Skanska, Länsstyrelsen Västra Götaland, Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, Västtrafik, Göteborgs-Posten, Göteborg Energi, Riksbyggen, Göteborgs Universitet, White, Serneke, Älvstranden Utveckling, NCC, CSR Västsverige, Semcon, Chalmers, Svenska Kyrkan Göteborgs stift, West Pride, Raket Webbyrå, Reningsborg, Erikshjälpen, Göteborgs Stadsmission, Göstas truckservice, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Göteborgs 400-årsjubileum Göteborg & Co samt Cubsec.