Tjänsten som redovisningsekonom är tillsatt

Vi söker en redovisningsekonom till Sveriges enda transparenta bank

Vill du arbeta på en hållbar bank?

Ekobanken är en medlemsägd, transparent och hållbar bank. Vi ger huvudsakligen lån till verksamheter som skapar ett ekologiskt, socialt eller kulturellt mervärde. Vi söker en redovisningsekonom som kan arbeta brett inom redovisning och rapportering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

• Ta fram underlag och beräkningar i Excel och Business Intelligence

• Intern och extern rapportering till myndigheter t.ex. Finansinspektionen

• Löpande redovisningsfrågor

• Ta fram månads-, kvartals- och årsbokslut inklusive avstämningar och uppföljningar 

Din bakgrund

Du är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års relevant yrkeserfarenhet och med intresse för hållbar utveckling och social ekonomi. Vi vill att du tidigare har arbetat i en liknande roll med ovanstående arbetsuppgifter. Det är viktigt att du behärskar MS Office väl och då främst Excel. Du bör ha erfarenhet av ett större affärssystem, Ekobanken använder Microsoft Dynamics AX. Bankerfarenhet och rapportering till Finansinspektionen är meriterande.

Som person är du ansvarsfull, noggrann, analytisk och strukturerad. Vi är en liten bank så du behöver tycka om att ha varierande arbetsuppgifter och hjälpa till där det behövs. Du är van att arbeta självständigt men vet samtidigt vikten av att stämma av och ha en dialog med dina kollegor. Du ska uppskatta att arbeta i en bank som har med hållbarhetsfokus i allt vi gör. Tjänsten är på heltid och placerad i Järna och du rapporterar till Ekonomichef.

Ansökan

Vi arbetar löpande med den här rekryteringen och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan så snart som möjligt, och senast 10 december.

Du skickar din ansökan till hr@ekobanken.se. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vd Maria Flock Åhlander på maria.flock-ahlander@ekobanken.se.

Om Ekobanken

Ekobanken är en värderingsdriven medlemsbank som ägs av omkring 2.800 medlemmar/andelsägare och har ca 6.700 kunder. Vi har kontor i Järna och i Stockholm.  Ekobanken startade 1998 och vill göra samhället mer mänskligt och mer ekologiskt, socialt och kulturellt hållbart genom att ställa kapital till förfogande för den omställning världen behöver nu och framöver.

Vi uppmuntrar våra medarbetare att utvecklas både professionellt och privat och vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Kollektivavtal finns. Vi strävar efter mångfald och jämlikhet är en självklarhet. Banken är medlem i den internationella bankrörelsen Global Alliance for Banking on Values och har de senaste åren toppat Fair Finance Guides lista som Sveriges mest hållbara bank.