Rådgivning i starten av ett projekt

När du kontaktar Ekobanken om ditt projekt får du vanligen mycket råd och tips. Det är bra att komplettera detta med en kontakt med någon av de många kostnadsfria rådgivare som finns för olika ändamål och syften.

Nyföretagarcentrum för företagare

Här finns råd, hjälp och kurser för alla företagare. Personlig rådgivning som är konfidentiell, kostnadsfri och objektiv. Råd kring din affärsidé, budget, marknadsföring eller vad du vill ha hjälp med inför din företagsstart. Efter att ha träffat Nyföretagarcentrum lovar de att du är bättre förberedd för livet som företagare.

 

Coompanion - för gemensamma projekt

Att starta företag eller driva projekt tillsammans med andra – det blir dubbelt så roligt och hälften så svårt. Coompanion hjälper till med alla tips och när-var-hur när man startar och utvecklar sitt företag. Deras företagsrådgivning är kostnadsfri för er som vill starta eget ihop.

Hela Sverige ska leva!

Hela Sverige ska leva! samlar byarörelsen i Sverige och finns till hands med råd och tips för alla projekt som syftar till lokal utveckling: Service, kultur, lokalt inflytande, infrastruktur och digitalisering och mycket mera.  

Almi

Almi Företagspartner AB ägs av staten och kompletterar bankerna genom att erbjuda riskvillig finansiering när ingen annan gör det. Bärkraften i idén och företagets framtidspotential har större betydelse än de reala tillgångarna. Viktigt är också entreprenörens och företagets förmåga att utveckla och ta tillvara idén eller investeringen. Ett lån från Almi har vanligen högre ränta än ett banklån, men kan ges utan säkerhet.